Duitsland 1996. Drama van Rolf Silber. Met o.a. Christoph M. Ohrt, Tim Bergmann, Carin C. Tietze, Oliver Stokowski en Daniela Ziegler.

VPRO Cinema

Hauptkommissar Christoph Schwenk (Ohrt) uit Frankfurt raakt in zeer korte tijd alles kwijt: zijn vriendin, nadat hij haar met een andere vent in bed had betrapt, zijn huis, zijn auto en alles wat hij bezat. Hij zakt ergens door, kan zich niets meer herinneren en wordt wakker in het bed van Edgar S[KA3]anger (Bergmann), een automonteur, die als bijverdienste soms gestolen auto`s ombouwt voor de export. Edgar is best een aardige vent, die verliefd is geworden op hem, maar Christoph die geen onderkomen meer heeft, verkast toch liever naar de logeerkamer. Christoph maakt van de nood een deugd en zet zijn werk - de niet aflatende jacht op misdadigers - gewoon voort met zijn partner Mike Niemcek (Stokowski). Zij krijgen versterking van Helen Renmark (Tietze), een wilskrachtige jonge collega, die wel een oogje op Christoph heeft. Ondertussen komen ze op het spoor van een handel in illegale auto's, Edgar's moeder komt ook nog eventjes logeren in de kleine woning van Edgar, die dan op het punt staat gearresteerd te worden - dat is natuurlijk uiterst pijnlijk voor Christoph. Deze tv-film is niet zo zeer een krimi, maar wel een rolprent over menselijke relaties en misverstanden. Het scenario van regisseur Silber en Rudolf Bergmann kent een hoop originele uitgangspunten en dat is best verfrissend. De spelprestaties zijn goed en het camerawerk van Jürgen Herrmann, dat in de nazomer van 1995 in Frankfurt en omgeving gedraaid werd, oogt goed.

credits

Regie:
Rolf Silber
Cast:
Christoph M. Ohrt, Tim Bergmann, Carin C. Tietze, Oliver Stokowski, Daniela Ziegler, Rudolf Kowalski, Dieter Brandecker, Ina Weisse, Andreas Pietschmann
Productie:
Gerd Huber, Renate Seefeldt, Annette Oswald, Silvia Koller
Muziek:
Peter W. Schmidt
Jaar:
1996
Alt. titels:
Regular Guys
Genres:
Drama, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Echte Kerle (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken