Verenigde Staten 1996. Drama van Jim McKay. Met o.a. Lili Taylor, Anna Grace, Bruklin Harris, Aunjanue Ellis en Ramya Pratt.

VPRO Cinema

In de hoogste klas van de high-school gaan vier meiden met elkaar om. Het zijn: Patti (Taylor bekend door I SHOT ANDY WARHOL), die al een kind heeft, ze is de oudste van het kwartet en ze hoopt een garage te kunnen beginnen; Emma (Grace) met een grote bek maar voldoende ambitie en intelligentie om naar een college te gaan; Angela (Harris), een zwart meisje met een ijzeren wil, dat hip-hop songteksten schrijft en door haar moeder niet begrepen wordt en Nikki (Ellis) een wat labiele zwarte die later zelfmoord pleegt, waardoor de overige drie geschokt raken. Emma pikt Nikki`s dagboek en ze ontdekken dat Nikki verkracht werd door een blanke klootzak met een protserige auto; ze nemen wraak: ze breken zijn karretje af, achterhalen zijn adres en presenteren hem de rekening. Patti`s vader is een grenzeloze ego[KA3]ist, maar de vriendinnen brengen zijn tv naar de lommerd om kleertjes voor Patti`s zoontje Tomy (Pratt) te kunnen kopen. Het drietal is vast van plan zich door niets te laten tegenhouden en iets van hun leven te maken. Een uitstekend vertolkte film over de huidige Amerikaanse maatschappij, waarin jonge vrouwen hun eigen lot willen bepalen en zich niet laten onderdrukken. Deze film, die met een heel klein budget in twaalf dagen gedraaid werd, heeft ondanks het collectieve scenario van regissseur McKay, Denise Hernadez, medehoofdrollen Harris, Grace en Taylor, een uitstekend vertelritme, flitsend (soms wat grof) dialoog en een bijtende boodschap. De technische kwaliteiten zijn niet slecht en het camerawerk van Russell Fine mag er zijn ondanks de beperkingen van het 16 mm-formaat, dat opgeblazen werd.

credits

Regie:
Jim McKay
Cast:
Lili Taylor, Anna Grace, Bruklin Harris, Aunjanue Ellis, Ramya Pratt, Guillermo Díaz, Ernestine Jackson, Stephanie Berry, Nathaniel Freeman, Shondalon, John Ventimiglia, Carl Kwaku Ford, Asia Minor
Productie:
Lauren Zalaznick, Sarah Vogel, Kelley Forsyth
Muziek:
Guru
Jaar:
1996
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Feministische film, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Girls Town (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken