Frankrijk 1994. Drama van Dominique Ladoge. Met o.a. Richard Bohringer, Karl Makinen, Riccardo Cucciolla, Peter McEnery en Cécile Bois.

VPRO Cinema

Frankrijk rond 1900. Bokspromotor Abel Ginoux (Bohringer) recruteert door een toeval een jonge houthakker om beruchte boksers uit te dagen. De jongeman komt terecht in een knokwereldje wat voor sport moet doorgaan. Wat later de professionele bokssport zal worden, is op dat moment nog een grote janboel, waarvan de invloed veel verder reikte dan de ring. Deze film is het debuut van de jonge Ladoge die duidelijk wat in zijn mars heeft, maar hij weet nog niet goed hoe hij dat het beste in beelden kan vertellen. Bohringer is een grote steun, maar is niet in staat alle hiaten in het scenario van Ladoge en Robin Katz op te vullen. Wel geeft de film een aardig portret van een haast totaal vergeten aspect van het bokswereldje. Fotografie van Etienne Fauduet.

credits

Regie:
Dominique Ladoge
Cast:
Richard Bohringer, Karl Makinen, Riccardo Cucciolla, Peter McEnery, Cécile Bois, Andréa Ferréol, Hélène Vincent, Alexandra Vandernoot, Patrick Fierry, Jacques Bonnot, Ricardo Cucciola
Scenario:
Ladoge
Camera:
Étienne Fauduet
Muziek:
Alexandre Desplat
Jaar:
1994
Alt. titels:
Montreur de boxe, Le, Le Sagard, Sagard, Le
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le montreur de boxe (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken