Duitsland 1996. Drama van Michael Lähn. Met o.a. Katja Studt, Sebastian Koch, Dieter Mann, Angelika Bartsch en Peter Flechtner.

VPRO Cinema

De aan lager wal geraakte student in de rechten Roman (Koch) leert een blond meisje kennen, Sonja (Studt), in een Pools hotelletje. Ze worden verliefd en elkaars minnaars. Na een tijdje verliezen ze elkaar uit het oog. Roman, die in Berlijn de kost verdient door een taxi te besturen, ziet haar terug in een bordeel, waar Oosteuropese vrouwen pezen nadat zij onder valse beloftes hierheen zijn gelokt en met intimidatie, slaag en anders fraais worden vastgehouden. Roman wil haar uit het milieu bevrijden en dat kan tegen de vergoeding van de som van twintigduizend mark (ca. tienduizend Euro). Roman wil het geld lenen bij woekeraar Liebke (Gahr), maar er ontstaat een conflict met dodelijke afloop. Roman heeft algauw de Berlijnse politie achter zich aan, maar dan maakt Sonja een move. Jammer dat een competente rolverdeling aan zo`n onorigineel scenario (van Hartmann Schmige) verkwist werd. Het camerawerk is van Franz Rath. Kan men gerust bekijken ter ontspanning, maar verwacht geen vuurwerk.

credits

Regie:
Michael Lähn
Cast:
Katja Studt, Sebastian Koch, Dieter Mann, Angelika Bartsch, Peter Flechtner, Ingo Naujoks, Michael Gahr, Edda Leesch, Hans-Michael Rehberg
Camera:
Franz Rath
Muziek:
Nikolaus Glowna
Jaar:
1996
Alt. titels:
Mörder und die Hure, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Mörder und die Hure (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken