Frankrijk 1996. Drama van Jacques Deschamps. Met o.a. Robin Renucci, Maruschka Detmers, Jean Benguigui, Frankye Pain en Philippe Dormoy.

VPRO Cinema

Drie op zichzelf staande episoden rondom een rivier en z.g. dezelfde hoofdpersoon op drie verschillende leeftijden, als kind, als jongeman en als oudere man. Het eerste schuifje is tevens de proloog, waarin een jongetje niet begrijpt waarom de vader van zijn buurmeisje haar zo wreed behandelt. Het tweede deel met Renucci als Jean, waarop de aantrekkelijke Fran[KA10]coise (Detmers) verliefd is zonder dat hij het weet; het wordt niks. Het laatste deel gaat over de oudere Jean (Ratib), die op platonische wijze de liefde verovert van de vrouw waarvan hij houdt (Golovine). In het scenario van Olivier Lorelle en regisseur Deschamps zijn de personages onvoldoende uitgediept en niet echt met elkaar verbonden. Dat is jammer, want daardoor valt de film uiteen. De hoofdrollen geven mooi spel weg, maar dat is te weinig voor een boeiend geheel. Avondvullend speelfilmdebuut van tv-regisseur Deschamps. Camerawerk van Eric Guichard. Bekroond met de aanmoedigingsprijs voor eerstelingen op het filmfestival van Venetië. Dolby.

credits

Regie:
Jacques Deschamps
Cast:
Robin Renucci, Maruschka Detmers, Jean Benguigui, Frankye Pain, Philippe Dormoy, Marina Tomé, Gamil Ratib, Marina Golovine, Yves Verhoeven
Scenario:
Olivier Lorelle, Jacques Deschamps
Productie:
Bertrand Faivre
Camera:
Eric Guichard
Muziek:
Béatrice Thiriet
Montage:
Anne Weil
Jaar:
1996
Alt. titels:
Jean's Three Loves, Still waters run deep
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Episodenfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen