Duitsland 1997. Familiefilm van Olaf Kreinsen. Met o.a. Johannes Klaußner, Kaya Möller, Horst Krause, Peter Heinrich Brix en Elke Czischek.

VPRO Cinema

De ouders van Philip Knaack (Klau[KL29]ner) winnen de hoofdprijs in de lotto en kunnen uit de achterbuurt verhuizen naar een chique woonwijk in de voorstad. Het gezin Knaack krijgt als buren de dure familie Johannsen, die hen laatdunkend de Lotto`s noemt. Philip heeft twee hobbies: sterren kijken en vogels waarnemen. Buurmeisje Julia Johannsen (M[KA3]oller) vindt hij een snoepje, waarmee hij graag vriendschap zou willen sluiten, maar Philip is natuurlijk te min voor haar. Zijn kans komt echter als hij met zijn sterrenkijker een insluiper (Krause) waarneemt, die het op de met diamanten gevulde safe van juwelier Johannsen voorzien heeft. Hij besluit hem onschadelijk te maken en Julia, die alleen thuis is, op die manier een handje te helpen. Als hij eenmaal in het huis is, schakelt het alarmsysteem aan en wordt het huis hermetisch afgesloten. Philip raakt met de inbreker en Julia in het pand opgesloten; een gevaarlijke situatie. De twee jongelui moeten al hun vindingrijkheid gebruiken om de inbreker te vlug af te zijn. Onderhoudend vermaak voor jonge kijkers met aardige hoofdrollen. Regisseur Kreinsen schreef samen met Peter Pursche het scenario. Het camerawerk is van Achim Hasse.

credits

Regie:
Olaf Kreinsen
Cast:
Johannes Klaußner, Kaya Möller, Horst Krause, Peter Heinrich Brix, Elke Czischek, Friedrich-Karl Preatorius, Eva Kryll, Judith Compes, Ronny Dörfler
Camera:
Achim Hasse
Muziek:
Jochen Schmidt-Hambock
Jaar:
1997
Genres:
Familiefilm, Misdaad, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Gelegenheit macht Liebe (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken