Duitsland 1999. Komedie van Claus-Michael Rohne. Met o.a. Evelyn Hamann, Christian Näthe, Miriam Horwitz, John Freigang en Siegfried Kernen.

VPRO Cinema

Charlotte Mayer (Hamann), een weduwe met drie kinderen ziet haar promotiekansen als filiaalhoudster getorpedeerd als de directeur Dr. Schumann (Lieven) niet haar, maar aan een man van buiten, Christian Maier (Ponnier), de baan geeft. De gekrenkte Charlotte neemt ontslag en kort daarop komt ze erachter dat Herr Maier, wiens gezicht niemand kent, niet komen kan. Ze neemt een koen besluit en verandert zich van mevrouw Mayer in Herr Maier. Dat gaat eventjes goed totdat de bedrieger, of beter bedriegster, ook bedrogen wordt. Komische tv-film met een feministisch getint scenario van Axel Plogstedt, dat speciaal voor hoofdrol Hamann werd geschreven. Het camerawerk van deze prettige, maar niet al te diepgaande verwisselingskomedie is van Klaus Brix. Hamann doet haar best.

credits

Regie:
Claus-Michael Rohne
Cast:
Evelyn Hamann, Christian Näthe, Miriam Horwitz, John Freigang, Siegfried Kernen, Dietrich Siegl, Matthias Ponnier, Heinz Lieven, Holger Handtke, Ulli Philipp, Marion Breckwoldt
Jaar:
1999
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Feministische film, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Wut im Bauch (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken