Verenigde Staten/Hongarije/Tsjechoslowakije/Canada 1997. Drama van Peter Medak. Met o.a. Mandy Patinkin, Richard Harris, Salma Hayek, Edward Atterton en Benedick Blythe.

VPRO Cinema

Parijs 1480. Dom Frollo (Harris), de fanatieke, religieuze kerkvoogd van de Notre Dame, vindt een kind in een mandje. Hij noemt het Quasimodo. 25 jaar later is Quasimodo (Patinkin) opgegroeid tot een afstotend, monsterachtig wezen dat fungeert als klokkenluider van de kathedraal. Tijdens het feest der narren wordt hij tot koning gekozen, maar de feestelijkheden worden op ruwe wijze onderbroken door een razende Frollo die Quasimodo verbiedt om voortaan nog maar één voet buiten de kerk te zetten. Frollo heeft echter de mooie zigeunerin Esmeralda (Hayek) gezien, wordt verliefd en daarna verteerd door hartstocht. Gefrustreerd als hij is, zweert hij heilig dat het meisje moet sterven. Zesde grootschalige verfilming van de klassieker van Victor Hugo waarbij de makers doelbewust gemikt hebben op een jong publiek. De Quasimodo van Patinkin werd minder grimmig gemaakt, maar behoudt hetzelfde impact. De slotsequentie is misschien voor de allerkleinsten te eng en te gruwelijk. Vereenvoudigde maar getrouwe bewerking van de roman (op het slot na) door John Fasano. Gefilmd in Budapest, Praag en Rouen door Elemér Ragályi. Dolby Surround.

credits

Regie:
Peter Medak
Cast:
Mandy Patinkin, Richard Harris, Salma Hayek, Edward Atterton, Benedick Blythe, Nigel Terry, Jim Dale, Trevor Baxter, Vernon Dobtcheff
Productie:
Stéphane Reichel
Camera:
Elemér Ragályi
Muziek:
Ed Shearmur
Montage:
Jay Cassidy
Jaar:
1997
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten, Hongarije, Tsjechoslowakije, Canada

op televisie
0 uitzendingen

The Hunchback (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken