Duitsland 1996. Familiefilm van Rolf Losansky. Met o.a. Friedrich Lindner, Nina Hoger, Rufus Beck, Franziska Troegner en Saskia Valencia.

VPRO Cinema

Boekenwurm Friedrich (Lindner) is negen. Hij woont samen met zijn moeder in een voorstadje van de Duitse hoofdstad, Berlijn. Hij is vaak alleen, maar is altijd verdiept in een of ander boek. Er komt een gemaskerde inbreker (Beck), die op de geldbeurs van Friedrichs moeder uit is, maar er is natuurlijk niets te halen. Dan ziet de vervaarlijke inbreker het avonturenboek [KL]Robin Hood[KLE], pakt het op, begint te lezen en vergeet zowel de tijd als het doel waarom hij gekomen is. Na zijn arrestatie krijgen Friedrich en zijn moeder (Hoger) medelijden en willen hem uit de gevangenis halen. Eigentijds sprookje voor kinderen. Het originele, maar naïeve scenario is van regisseur Losansky en Christa Kozik naar haar jeugdboek Der Verzauberte Einbrecher. Het zou lezen moeten stimuleren! Het camerawerk is van Claus Neumann.

credits

Regie:
Rolf Losansky
Cast:
Friedrich Lindner, Nina Hoger, Rufus Beck, Franziska Troegner, Saskia Valencia, Lydia Schönfeld, Wolfgang Winkler, Günter Lamprecht, Günter Schubert, Gojko Mitic, Norbert Braun
Scenario:
Rolf Losansky
Camera:
Claus Neumann
Muziek:
Markus Lonardoni
Jaar:
1996
Alt. titels:
Verzauberte Einbrecher, Der
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Amusement voor kinderen
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen