Duitsland 1983. Drama van Vojtech Jasny en Vojtech Jasny. Met o.a. Heinz Rühmann, Luitgard Im, Katharina Böhm, Anneliese Uhlig en Sigmar Solbach.

VPRO Cinema

De oude, rijke bankier Perret-Latour (R[KA3]uhmann) uit Parijs is vereenzaamd en maakt de balans van zijn leven op. Ondanks diverse huwelijken en een nageslacht valt die niet positief uit. Het deprimeert hem. Een zwangere kleindochter, die inmiddels zestien is, klopt bij hem aan en vraagt hulp. Hij zorgt ervoor dat het kind heimelijk geboren kan worden en dat het zijn naam draagt zonder dat de buitenwereld weet hoe de vork in de steel zit. Hij neemt het kind bij zich in huis. Perret-Latour krijgt daardoor weer zin in het leven. R[KA3]uhmann in de hoofdrol is te gemoedelijk en de moraal van de film was toen al verouderd toen hij gedraaid werd (vrijwel geheel op locatie in de Lichtstad). Herbert Asmodi bewerkte het verhaal Il y a encore des noisetiers van Georges Simenon, wat voor deze schrijver ook al redelijk buitenissig was. Camerawerk van Zivko Zalar.

credits

Regie:
Vojtech Jasny, Vojtech Jasny
Cast:
Heinz Rühmann, Luitgard Im, Katharina Böhm, Anneliese Uhlig, Sigmar Solbach, Marion Kracht, Paul Edwin Roth, Walter Jokisch, Josef Dahmen, Annemarie Schmid, Wolfgang Jürgen, Jürgen Janza
Camera:
Zivko Zalar, Zivko Zalar
Muziek:
Uwe Borns
Jaar:
1983
Alt. titels:
Es gibt noch Haselnusssträucher
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen