Verenigde Staten/Italiƫ/Duitsland 1998. Drama van Harry Winer. Met o.a. Patrick Dempsey, Leonor Varela, Andrea Occhipinti, Vincent Regan en Michael Cronin.

VPRO Cinema

De veertiende film in het 21-delige project over de bewerking van het Oude Testament voor het kleine scherm, dat wederom gedraaid werd in de Marokkaanse oasestad, Ouarzazate. De 51- jarige regisseur Winer schreef zelf het scenario voor de film, waarin dit keer de profeet Jeremia aan bod is. In het koninkrijk Juda doet men aan meergodendom en Jeremia krijgt de opdracht van de opperste macht de inwoners en hun vorst te bekeren tot het monothe[KA3]isme. Gebeurt dit niet, zo verkondigt de ziener, dan zullen de Babyloni[KA3]ers het rijk vernietigen. De koning gelooft de onheilsprofeet niet echt en staart zich liever blind op een valse profeet, die de hulp van de Egyptenaren belooft. General Schafan (Reed) arresteert Jeremia, en als diens geliefde Judith (Valera) voor hem opkomt, laat hij haar voor Jeremia`s ogen doodsteken. Ook in de kerker verliest Jeremia zijn overtuiging niet, die opgetekend werd door zijn secretaris Baruch (Bunce), maar het rijk wordt aangevallen en vernietigd, inclusief de stad Jerusalem. De overwinnaars schenken Jeremia, die heel wat aanhang om zich verzameld had, evenwel de vrijheid. De decors van Paolo Biagetti zijn prachtig en de kostuums van Simonetta Leoncini en Giovanni Viti verdienen samen met de fraaie fotografie van Raffaele Mertes een aparte vermelding. De spelprestaties zijn goed; Reed en Brandauer als koning Nebukadnezzar spannen de kroon.

credits

Regie:
Harry Winer
Cast:
Patrick Dempsey, Leonor Varela, Andrea Occhipinti, Vincent Regan, Michael Cronin, Klaus Maria Brandauer, Oliver Reed, Stuart Bunce, Anita Zagaria, Luke Sheppard, Damian Myerscough, Silas Carson, Zaki Elhouari, Franco Castellano
Scenario:
Harry Winer
Productie:
Paolo Piria, Gerald Rafshoon
Muziek:
Bruce Broughton
Jaar:
1998
Alt. titels:
Bible: Jeremia, The, La Bibbia : Jeremia, Bibbia : Jeremia, La, Jeremia
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Bijbelse film
Landen:
Verenigde Staten, Italiƫ, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

The Bible: Jeremia (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken