Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Duncan McLachlan. Met o.a. Brooke Shields, Paul Gibbons, John Varty, Martin Sheen en Norman Anstey.

VPRO Cinema

John Varty (Varty) is een blank-Afrikaanse dierkundige die al jaren opkomt voor de bescherming van de luipaarden die belaagd worden door stropers. De Amerikaanse documentaire filmmaakster Christine Shaye (Shields) wil een prent maken over Afrika en zoekt de hulp van John als raadgever en gids, want hij kent de Afrikaanse jungle als geen ander. Samen met John en zijn helper Elmon (Mhlongo) trekken ze erop uit en krijgen het al vlug aan de stok met jaloerse collega-filmmakers en met een corrupte wildparkopziener. Schitterende natuurdocumentaire die echter verknoeid wordt door een weinig ter zaken doende flutverhaaltje, o.a. over het tot stand komen van het project, dat bovendien barslecht geacteerd wordt. De dieren zijn veel natuurlijker dan de mensen in deze productie, waarvan het flinterdunne scenario geschreven werd door Andrea Buck en regisseur McLachlan. De opnamen van natuur en dieren door cameraman Justin Fouche zijn echter verbluffend mooi en best de moeite waard. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Duncan McLachlan
Cast:
Brooke Shields, Paul Gibbons, John Varty, Martin Sheen, Norman Anstey, Elmon Mhlongo, Thembe Ndaba, David Keith, Renée Estevez
Scenario:
John Varty, Duncan McLachlan, Andrea Buck
Productie:
Andrea Buck, John Varty, Duncan McLachlan
Camera:
Justin Fouche
Muziek:
Grant Innes McLachlan
Jaar:
1995
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Docudrama, Junglefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Running Wild (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken