Duitsland/Oost Duitsland 1967. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Paul Dahlke, Ralf Wolter, Fritz Tillmann, Rainer Penkert en Jörg Resler.

VPRO Cinema

Uit het dagboek van een protestante herdershond, die rond 1900 in Pommeren het nodige te stellen heeft met een conservatief ingestelde kudde, wars van vooruitgang en een jeugd die heidense gebruiken verheerlijkt. Unieke z.g. culturele samenwerking tussen de Oost- en Westduitsers bezet met een gemengde rolverdeling van ervaren spelers. Ondanks de buitenissige invalshoek, een recht geaarde Heimatfilm, die buiten de landsgrenzen de kijkers toch nauwelijks in volvoering kan brengen. Voor eigenheimers van het jaar 2.000 een verouderde moraal met socialistische principia, die aardig hilarisch aandoen. Scenario van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff naar het gelijknamige boek van Ehm Welk. Camerawerk van Günter Haubold.

credits

Regie:
Werner Jacobs
Cast:
Paul Dahlke, Ralf Wolter, Fritz Tillmann, Rainer Penkert, Jörg Resler, Karin Heidemann, Gerald Schramml, Wolfgang Haase, Theo Lingen, Günther Jerschke
Scenario:
Johanna Sibelius
Productie:
Walter Koppel
Camera:
Günter Haubold
Muziek:
Rolf A. Wilhelm
Schrijver:
Ehm Welk
Jaar:
1967
Alt. titels:
Heiden von Kummerow und ihre lustigen Streiche, Die
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Heimatfilm
Landen:
Duitsland, Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen