Canada/Zwitserland 1994. Romantiek van Léa Pool. Met o.a. Valérie Kaprisky, Jean-François Pichette, Jolianne L'Allier-Matteau, William Jacques en Mathew Mackay.

VPRO Cinema

Catherine (Kaprisky) probeert een mislukte relatie te vergeten en reist per trein, samen met haar zeven-jarig dochtertje Charlotte (L`Allier-Matteau) van Montreal naar Vancouver, dwars door Canada. Een lange reis. In dezelfde coup[KA1]e zit computerspecialist Vincent (Pichette), een knappe man die op weg is naar zijn geliefde. Hij wil de eentonigheid doorbreken door met de aantrekkelijke Catherine aan te pappen, zonder bijbedoelingen, maar de weg naar de hel is nu eenmaal geplaveid met goede voornemens. Ergens ten Westen van Toronto beginnen de eerste sensuele vonken over te springen en als ze de Rocky Mountains door zijn, staan de ruiten bol van de erotiek en de passie. Leuk is daarbij de wijze waarop veterane Pool, die ook het scenario voor haar rekening nam, de kleine L'Allier-Matteau als katalysator inzet en handig flashbacks met dromen vermengt. Cameraman Pierre Mignot heeft op een subtiele manier de claustrofobische treininterieurs uitgebuit en de prachtige Canadese landschappen magistraal vastgelegd. De Poolse lievelings componist van wijlen regisseur Krzysztof Kieslowski, Zbigniew Preisner zorgde voor een subtiele muziekscore.

credits

Regie:
Léa Pool
Cast:
Valérie Kaprisky, Jean-François Pichette, Jolianne L'Allier-Matteau, William Jacques, Mathew Mackay, Elyse Guilbault, Mimi D'Estee, Nadia Paradis, Yvon Roy
Muziek:
Zbigniew Preisner
Jaar:
1994
Alt. titels:
Desire in Motion
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Canada, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Mouvements du désir (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken