Oost Duitsland 1986. Drama van Egon Günter. Met o.a. Hans Christian Blech, Corinna Kirchhoff, Jürgen Holtz, Juraj Kukura en F. Dion Davis.

VPRO Cinema

Peter Poller (Blech) en Karl Tietz (Holtz) zijn beiden toneelspelers. Eerst voormalige vrienden, nu elkaars rivalen, waarbij Poller de betere rollen verschalkte en succes had bij de dames. Karl is jaloers. Peter mag Sagnarelle spelen in [KL]Don Juan[KLE] van Moli[KA2]ere. Peter heeft een zwakheid: hij drinkt en Karl hoopt, dat Peter languit zal gaan op de planken. Karl volgt de repetities op de voet. De regisseur (Kukura) neemt de vrijheid om een forse vrouwenrol in te lassen en heeft daarvoor de jonge actrice Dagmar M[KA3]oller (Kirchhoff) uitgekozen. Ze is dolgelukkig, want dit is haar grote kans. Omdat ze onzeker is, hoopt ze steun te vinden bij Peter Poller, maar achter zijn arrogantie verbergt zich een hoop twijfel en Dagmar raakt beklemd tussen het steekspel van Peter en Karl dat tussen de coulissen wordt opgevoerd. Aardig drama dat door de weinig bekende bezetting vol overgave wordt gebracht. Het scenario is van Klaus Poche en het camerawerk is van Gerhard Vandenberg.

credits

Regie:
Egon Günter
Cast:
Hans Christian Blech, Corinna Kirchhoff, Jürgen Holtz, Juraj Kukura, F. Dion Davis, Suzanne Stoll, Lilli Berlin, Sigrid Landgrebe, Jean Paul Raths, Heinz Rabe, Werner Kwoll
Scenario:
Klaus Poche
Jaar:
1986
Alt. titels:
Letzte Rolle, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die letzte Rolle (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken