Duitsland 1959. Komedie van Josef von Báky. Met o.a. Ruth Leuwerik, Boy Gobert, Friedrich Domin, Agnes Windeck en Martin Benrath.

VPRO Cinema

Komedie der verwisselingen, die vreselijk uit de tijd is. Burgemeester Dr. Franziska Becker (Leuwerik) mag volgens een gemeentelijke verordening niet haar openbare ambt uitoefenen als haar echtgenoot of een familielid in de gemeenteraad zit - of omgekeerd. Haar man, Axel Jungk (Benrath), voert de oppositie aan, dus hebben ze hun huwelijk geheim gehouden en treffen ze elkaar in het geniep. De politiek maakt van hun echtvereniging een vechtvereniging door een meningsverschil over de bestemming van een kasteel dat aan de stad vermaakt werd. Vervolgens krijgt Franziska de bof na een bezoek aan een kinderziekenhuis, die zij weer doorgeeft aan Axel. Ze gaan allebei om op verhaal te komen naar Monaco, waar ze ooit trouwden, maar dan haalt de vaderlandse politiek hen in. De spelprestaties zijn naar behoren, maar deze oppervlakkige film geloof je na vijf minuten wel. Het verrassingsloze scenario is van Walter Forster, Joachim Wedekind en Hildegard Brücher. Camerawerk van Werner Krien.

credits

Regie:
Josef von Báky
Cast:
Ruth Leuwerik, Boy Gobert, Friedrich Domin, Agnes Windeck, Martin Benrath, Heinrich Gretler, Lukas Ammann, Paul Hoffmann
Scenario:
Walter Forster
Productie:
Heinz Abel
Camera:
Werner Krien
Muziek:
Georg Haentzschel
Jaar:
1959
Alt. titels:
Ideale Frau, Die
Genres:
Komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Ideale Frau (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken