Duitsland 1998. Komedie van Achim Bornhak. Met o.a. Nic Romm, Christian Näthe, Oliver Bröcker, Stefanie Schmid en Rebecca Mosselmann.

VPRO Cinema

Een stel middelbare scholieren gaat op uitbundige wijze het behalen van hun einddiploma vieren. Ze richten de grootste disco aller tijden in, maar het feest wordt algauw een fiasco: relaties lopen stuk, onzekerheid maakt zich van hen meester en overmatig alcoholgebruik brengt hen niet in hogere sferen, maar maakt ze gewoon misselijk en agressief. Toch als het ochtendgloren aan de kim opdaagt, zien de drie hoofdpersonages de toekomst met vertrouwen tegemoet. Een Europees 'tv-antwoord' rond het jaar 2000 op de Amerikaanse tienerkomedies uit de jaren 1970, dat vol clichés zit en te ernstig is om zijn publiek te raken, maar wel bezet wordt door aantrekkelijke jonge hoofdrollen. Het scenario is van de toentertijd 28-jarige Martin Ritzenhoff, die met nostalgie terugkeek naar zijn eigen recente verleden en dit van zich afschreef. Zijn studie aan de Filmakademie Baden- Württemberg leverde in ieder geval op dat hij mankracht kreeg van het instituut bij de productie onder leiding van Susan Schulte. Het camerawerk is van Hans-Jörg Allgeier en de regie van Bornhak is enthousiast. Gedraaid in de zomer van 1997 en een jaar later voltooid.

credits

Regie:
Achim Bornhak
Cast:
Nic Romm, Christian Näthe, Oliver Bröcker, Stefanie Schmid, Rebecca Mosselmann, Joana Adu-Gyamfi, Markus von Lingen, Carl Waldeck, Hans Georg Nurning, Rebecca Mosselmann, Lutz Herkenrath
Productie:
Schulte Susan, Filmakademie Baden-Württemberg, Wolfgang Siebcke, Carl Bergengruen
Camera:
Hans-Jörg Allgeier
Jaar:
1998
Alt. titels:
Nacht der Nächte - School's out, Die, School's out
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen