Italië 1997. Drama van Pasquale Pozzessere. Met o.a. Fabrizio Bentivoglio, Claudio Amendola, Margherita Buy, Arnaldo Ninchi en Carlo Cartier.

VPRO Cinema

Vertegenwoordiger Pietro rijdt door het ruige platteland van Sicilië als hij getuige is van een mafia-moord. Hij rapporteert onmiddellijk wat hij gezien heeft, maar zijn burgerzin wordt niet beloond. Pietro verliest zijn baan, zijn gezin moet onderduiken en voortdurend van schuilplaats wisselen. Als de politie een lid van de mafia arresteert die als kroongetuige wil optreden, kunnen Pietro en de zijnen niet meer rekenen op speciale politiebescherming. Pozzessere's film behandelt op indringende wijze een wrange en actuele thematiek: burgers zijn consequent de dupe van hun eigen goedwillendheid als zij de Italiaanse justitie terzijde staan bij het bestrijden van de mafia.

credits

Regie:
Pasquale Pozzessere
Cast:
Fabrizio Bentivoglio, Claudio Amendola, Margherita Buy, Arnaldo Ninchi, Carlo Cartier, Maurizio Donadoni, Antonio Petrocelli, Sara Franchetti, Biagio Pelligra, Paolo Maria Scalondro
Scenario:
Pasquale Pozzessere, Giacomo Scarpelli, Pietro Calderoni, Furio Scarpelli
Productie:
Pietro Valsecchi
Camera:
Luca Bigazzi
Muziek:
Franco Piersanti
Geluid:
Mario Iaquone
Art direction:
Francesco Frigeri
Montage:
Carlo Valerio
Jaar:
1997
Alt. titels:
Eyewitness, Ooggetuige
Genres:
Drama, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama, Gangsterfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Testimone a rischio (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken