Duitsland 1998. Thriller van Michael Rowitz. Met o.a. Sandra Speichert, Oliver Korittke, Manfred Lehmann, Henry Hübchen en Michael Brandner.

VPRO Cinema

Hauptkommissar Semmler (Lehmann) van het LKA is een schoft. Hij zet de jonge vrouwelijke rechercheur Vera (Speichert) in als infiltrante in een bende van vrouwenhandelaars en verzwijgt dat haar doelwit Artur (Korittke) een ijskoude killer is. Tussen de aantrekkelijke opdrijfster en de gejaagde, een man met een uiterlijk die zijn duistere carrière verhult, ontstaat een gedoemde relatie, die met een luide knal eindigt. Christos Yiannopoulos, een der vaste scenarioschrijvers van RTL TELEVISION, spon weer eens een kronkelige intrige, waarvan de meest simpele kijker de afloop al mijlen van te voren ziet aankomen, maar te lui is om het knopje van de afstandsbediening in te drukken en naar iets beters te kijken. Het spel van de hoofdrollen is beslist niet slecht, al is de regie van Rowitz niet ijzersterk. Het camerawerk van Dietmar Koelzer is standaard. Wie de film overslaat mist niets.

credits

Regie:
Michael Rowitz
Cast:
Sandra Speichert, Oliver Korittke, Manfred Lehmann, Henry Hübchen, Michael Brandner, Jenny Schily, Jim Boeven, Andreas Patton, Ulrich Drewes, Ellen Schulz, Wolf Hofer
Jaar:
1998
Alt. titels:
Kuß des Killers, Der
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Kuß des Killers (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken