Roemeniƫ/Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Sam Irvin. Met o.a. Richard Paul Joseph, Andrew Divoff, Jackie Swanson, Jimmie F. Skaggs en Meg Foster.

VPRO Cinema

Ruimtepioniers op de troosteloze planeet Oblivion (Vergetelheid) houden er een levensstijl op na, vergelijkbaar met die in het Wilde Westen, maar dan overgoten met een SF-sausje. De zoon van de vermoorde sheriff van Oblivion weigert de politiepenning van zijn vader over te nemen, dit vanwege een genetische voorkeur voor geweldloosheid. Zijn vastbeslotenheid wordt op de proef gesteld door een bende outlaws, geleid door het buitenaardse reptiel Divoff. Takei en Newmar spelen beiden een amusante variatie op hun bekende personage uit resp. de tv-versie van STAR TREK en Batman en de cineasten houden de hele zaak wijselijk licht en satirisch, hoewel het verhaal nogal voorspelbaar is. Goede speciale effecten. Het scenario is van Peter David. Achter de camera stond Adolfo Bartoli.

credits

Regie:
Sam Irvin
Cast:
Richard Paul Joseph, Andrew Divoff, Jackie Swanson, Jimmie F. Skaggs, Meg Foster, Musetta Vander, George Takei, Carel Struyken, Julie Newmar, Irwin Keyes, Richard Joseph Paul, Richard Paul
Scenario:
Peter David
Productie:
Vlad Paunescu
Camera:
Adolfo Bartoli
Muziek:
Pino Donaggio
Montage:
Margeret-Anne Smith
Jaar:
1994
Genres:
Sciencefiction, Western
Trefwoorden:
SF-Film, Neo-western
Landen:
Roemeniƫ, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Oblivion (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken