Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Alan Mehrez. Met o.a. Daniel Bernhardt, Ong Soo Han, James Wong, John Rhys-Davies en Don Gibb.

VPRO Cinema

Alex (Bernhardt), die de oosterse krijgskunst goed beheerst, steelt antiek in Thailand. Bij de diefstal van een oud zwaard dat aan de machtige zakenman Leung (Morita) behoort, laat zijn verraderlijke broeder-in-het-kwaad hem in de steek en wordt hij de gevangenis in geslingerd, waar bewaker Demon (Han) onmiddellijk besluit hem grondig te haten. In de petoet leert hij Sun (Wong) kennen, die zijn mentor wordt en hem inwijdt in een heilige competitie, de Kumite - gevechten, waarbij alleen maar een overwinnaar uit de strijd komt. Als Alex zijn eer kan heroveren in een Kumite-kamp met als inzet het gestolen wapen, blijkt zijn tegenstander Demon te zijn. Voorspelbare, primitieve actiefilm met snelle actiescène's, die het uiterst magere scenario van James Williams en povere fotografie van Kevan Lind een beetje compenseren. Regiedebuut direct op de videoband van actieproducent Mehrez, die voor deze gelegenheid samen met zijn vrouw Diane produceerde. Alleen voor onverzadigbare genre-fans.

credits

Regie:
Alan Mehrez
Cast:
Daniel Bernhardt, Ong Soo Han, James Wong, John Rhys-Davies, Don Gibb, James Hong, Pat Morita, Uni Park, Amber Van Lent, Lori Lynn Dickerson, Donald Gibb
Productie:
Alan Mehrez, Diane Mehrez
Muziek:
Steve Edwards
Jaar:
1995
Alt. titels:
Next Kumite, The, Bloodsport II, Bloodsport II: The next kumite
Genres:
Actiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Martial-arts, Samoerai
Landen:
Verenigde Staten