Hongkong SAR van China 1994. Komedie van Wong Kar Wai. Met o.a. Brigitte Lin Chin-Hsia, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu Wai, Faye Wang en Valerie Chow.

VPRO Cinema

De mensen in Hong Kong hebben leren omgaan met hun eenzaamheid. Hun leven bestaat uit een reeks vaste gewoontes en wie de cirkel tracht te doorbreken, komt verkeerd uit. Regisseur- scenarioschrijver Kar-Wai brengt het nerveuze levensritme van de mensen in deze miljoenenstad via zijn montage op schitterende wijze over. De film verrast en irriteert tegelijk, maar dat was juist de bedoeling van de regisseur. Het verhaal navertellen is zo goed als onmogelijk; het zijn trouwens twee los van elkaar staande episodes, die haast ongemerkt door elkaar lopen. De film komt over als een video-clip, met dat verschil echter dat Kar-Wei opvalt door een haast maniakale belangstelling voor detail. De acteurs worden eigenlijk een deel van de schitterende decors van William Chang. Fotografie van Christopher Doyle en Law Wai-Keung. Dolby Stereo. Stond op de Oscarnominatie.

credits

Regie:
Wong Kar Wai
Cast:
Brigitte Lin Chin-Hsia, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu Wai, Faye Wang, Valerie Chow, Wong Kar Wai, Lin Ching-Hsia, Brigitta Lin Chin-hsia, Valérie Chow
Scenario:
Wong Kar Wai
Productie:
Chang Yi-Kan
Camera:
Christopher Doyle, Lau Wai-Keung
Muziek:
Frankie Chang, Roel A. Garcia, Frankie Chan, Roel Garcia, Frankie Chan
Geluid:
Liang Da
Montage:
William Chang
Jaar:
1994
Alt. titels:
Chongqing Senlin, Chungking video
Genres:
Komedie, Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Hongkong SAR van China