Frankrijk 1996. Komedie van Étienne Dhaene. Met o.a. Anémone, Olivia Bonamy, Antoine Duléry, Emma de Caunes en Laurence Masliah.

VPRO Cinema

Emmanuel Barnes (Barr), voor zijn vrienden Manu, gaat na twaalf jaar scheiden. De strenge rechter, een vrouw (An[KA1]emone), besluit dat hij een ontaarde vader is en ontneemt hem de voogdij over zijn vier kinderen en geeft hem slechts het recht om hen [KA1]e[KA1]en keer per maand te bezoeken. Wat Manu ook probeert, de vrouwelijke rechter weigert haar oordeel te herzien en blijft onvermurwbaar. Manu moet zijn toevlucht nemen tot een list. Hij verleidt zogenaamd de aantrekkelijke, volwassen dochter Chlo[KA1]e (Bonamy) van mevrouw-de-edelachtbare en lokt haar naar een afgelegen oord in de bergen om daarna tegen de rechter te kunnen zeggen dat haar dochter gekidnapt is. Ze kan haar vrijheid terugkrijgen in ruil voor het recht op de voogdij over zijn kinderen. Afgezien van het stomme plot, is het flauwe scenario van Gérard Rossini, Denis Parent, Laurent Dussaux en regisseur Dhaene slechts een gedrocht dat de drie, capabele hoofdrollen te weinig ruimte biedt. Hoewel Anémone verkeerd gecast is, doet zij haar best, maar er is geen synergie met Barr of Bonamy, en zij voert - maar ook Barr - een aardig stukje solo op. Het camerawerk van Philippe Pavans De Ceccatty is veel beter dan de regie van Dhaene, die met deze voorspelbare film naar een dieptepunt in zijn carrière is afgedaald.

credits

Regie:
Étienne Dhaene
Cast:
Anémone, Olivia Bonamy, Antoine Duléry, Emma de Caunes, Laurence Masliah, Zinedine Soualem, Bernard Alane, Benoît Legrand, Arianne Monnier-Zographos, Michèle Bernier, Denis Podalydès, Bruno Lochet, Jean-Marc Barr
Productie:
Alain Rocca
Muziek:
Philippe Delettrez
Jaar:
1996
Alt. titels:
Échappée belle, L'
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Echtscheiding
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'échappée belle (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken