Verenigde Staten 1993. Romantiek van Deborah Reinisch. Met o.a. Gregory Harrison, Leslie Hope, Patricia Clarkson, Kimberly Scott en Kevin Tighe.

VPRO Cinema

Een werkloze acteur, Scott McNally (Harrison), komt aan de kost met het geven van acteerlessen. In zijn klasje ontmoet hij de beeldschone Rachel Donovan (Hope). Ze worden verliefd en glijden al heel gauw tussen de lakens. Scott is verrukt, dat er eindelijk iets in zijn leven is gelukt. Bovendien stort een onbekende (of was het een foutje van de bank?) tien miljoen dollar op zijn rekening. Wederom een reden om je te verheugen. Natuurlijk is er een prijskaartje: Scott raakt betrokken bij een complot en de mooie Rachel blijkt niet te zijn wie zij is. Scott draait echter de rollen om. Een mystery-verhaal met komische en romantische kantjes, dat vagelijk doet denken aan een film-noir. Helaas biedt het scenario van Ken Hixon naar een verhaal van hemzelf en Andy Evanson, te weinig ruimte om de vonk geloofwaardig tussen beide hoofdrollen te laten overspringen en is het plot veel te fragwürdig. Bovendien houdt regisseuse Reinisch er de vaart niet in. Er werd goed gebruik gemaakt van de locaties in L.A. en het camerawerk van Jeffrey Jur mag geslaagd genoemd worden, maar dat levert nog geen topfilm op. Wie op de achtergrond 'Isn't It Romantic' van Bobby Short meent te horen, heeft het bij het rechte eind al staat het niet op de credits vermeld. Hope speelt zowel Rachel als Catherine Moore -dit voor kijkers die het nog niet begrepen hadden.

credits

Regie:
Deborah Reinisch
Cast:
Gregory Harrison, Leslie Hope, Patricia Clarkson, Kimberly Scott, Kevin Tighe, Raye Birk, Michael David Lally, Daniel Gerroll, Joe Urla, Scott Smith, Linda Sanders, Kirby Tepper, Zitto Kazann, Peggy Mannix, Castula Guerra, Nancy Fish
Scenario:
Ken Hixon
Productie:
Michael Metlzer, Bettina Sofia Viviano, John Davis, Merrill Karpf
Muziek:
Bobby Short, Arthur B. Rubinstein
Jaar:
1993
Alt. titels:
Voll erwischt - und doch daneben, Mystery act
Genres:
Romantiek, Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Verenigde Staten