Duitsland 1998. Drama van Norbert Kückelmann en Norbert Kuckelmann. Met o.a. Robert Giggenbach, Peter Simonischeck, Dorothee Hartinger, Heinz-Josef Braun en Michael Degen.

VPRO Cinema

Een uitstekende film over een advocaat, gespecialiseerd in schadeclaims, Kolb (Giggenbach), die voor zijn doen met een bijzonder geval te maken krijgt. Benevelde, opgehitste rechts- extremistische jongelui slaan na afloop van een bijeenkomst een Vietnamees, die toevallig met zijn vrouw voorbij kwam, het ziekenhuis in. Als rechter Kemp (Simonischeck) de aanstichter van het kwaad, de neo-nazi Bachmann (Braun) de hand boven het hoofd wil houden, op grond van het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting, zet tenslotte de publieke opinie het ministerie van justitie onder druk zodat de onafhankelijke, maar veel te bruine rechter Kemp zich tenslotte ziek meldt. Kemps uitspraak wordt daarop nietig verklaard. Voor gemotiveerde kijkers een interessant docudrama, dat de vinger op een zich steeds groter wordende zere plek in de Europese maatschappij legt: het opkomende, nieuwe fascisme. Het camerawerk is van Igor Luther.

credits

Regie:
Norbert Kückelmann, Norbert Kuckelmann
Cast:
Robert Giggenbach, Peter Simonischeck, Dorothee Hartinger, Heinz-Josef Braun, Michael Degen, Franziska Walser, Peter Simonischek
Camera:
Igor Luther
Muziek:
Markus Lonardoni
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Porträt eines Richters (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken