Verenigde Staten 1993. Misdaad van Joseph Vittorie. Met o.a. Ben Cross, Frank Rossi, Tahnee Welch, Lance Henriksen en Mark Davenport.

VPRO Cinema

De zoon (Rossi) van een peetvader die hij als kind voor zijn ogen vermoord zag worden, heeft zich opgewerkt tot een van de beste agenten van de afdeling Organized Crime bij de FBI. Zijn nieuwe missie stelt hem voor een gewetensconflict: hij moet zijn broer (Cross) inrekenen, die samenwerkt met de Chinese maffia, die hun macht willen uitbreiden naar Amerika. Zijn broer wordt echter gedood en hij kan op het nippertje ontsnappen in gezelschap van het vriendinnetje (Welch) van zijn broer. Middelmatige gangsterfilm die familiewaarden boven de wet stelt. Enkele spannende momenten en onverwachte wendingen. De vertolking ligt op aanvaardbaar peil. Het geheel wordt in flashback verteld door Rossi aan Henriksen. Conventioneel scenario van Sam A. Scribner met camerawerk van D. Alan Newman.

credits

Regie:
Joseph Vittorie
Cast:
Ben Cross, Frank Rossi, Tahnee Welch, Lance Henriksen, Mark Davenport, Joseph Ruskin, Jeff Austin, Steven Barr, Kiki, Milan Nicksic, Chip Helfer, Philip Tan, Byron Chung, Lynn-Holly Johnson
Muziek:
David Dunn, Kiki, Christopher Young
Jaar:
1993
Alt. titels:
Criminal Mind, The
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Gangsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Criminal Mind (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken