Verenigde Staten 1996. Komedie van Shawn Schepps. Met o.a. Katherine Kousi, Corey Parker, Annabelle Gurwich, John Kassir en Jay Thomas.

VPRO Cinema

Als gevolg van een aardbeving ontdooit een aantrekkelijke jonge vrouw, gehuld in wat schamele dierenvellen, die bevroren zat in het ijs van een gletsjer. Ze bevindt zich in de jaren 1990 in San Fernando Valley in Californi[KA3]e. Een absurd idee! Gletsjers op de hellingen van het door de zon overgoten Californi[KA3]e? Ze wordt geschept door de auto van yuppie David (Parker), een medewerker van een reclamebureau, en belandt op zijn motorkap als ze zich uit de voeten maakt uit voornoemd lommerrijk heuvellandschap met de speer nog in haar hand. David noemt haar Lucy (Kousi), leert haar spreken en omgaan met de apparaten die het moderne leven beheersen en steekt haar in de kleren. Hij zorgt ervoor dat ze carrière maakt als model. En dan wordt hij ook nog verliefd! Wat een lauwe en supertrage, vervelende bedoening, voorzien van een ronduit slecht scenario door Anne Joseph en regisseur Schepps, die maar laat aanrommelen zonder dat het spiritueel wordt. De hoofdrollen zijn bekwame komediespelers, maar met al hun drukke gebaren en ervaring kunnen ze de blunders ook niet goed maken. Het camerawerk van Russ Alsobrook is naar behoren.

credits

Regie:
Shawn Schepps
Cast:
Katherine Kousi, Corey Parker, Annabelle Gurwich, John Kassir, Jay Thomas, Chris Hogan, Ric Overton, Joel Murray, Elisa Donovan, Suli McCullough, Marissa Ribisi, Jeffrey Ross
Jaar:
1996
Alt. titels:
California Woman
Genres:
Komedie, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Encino Woman (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken