Frankrijk/Zuid-Afrika 1996. Romantiek van Elie Chouraqui. Met o.a. Lorraine Bracco, Julie Gayet, Christian Charmetant, Marc Lavoine en Marie Guillard.

VPRO Cinema

Zac Marny (Anglade) is een beroemd regisseur. Hij leeft samen met actrice H[KA1]el[KA2]ene Miller (Bracco). Op een avond is Zac verdwenen en zijn producent en vriend Marcus Doumer (Frey) vindt hem acht maanden later volledig verpauperd terug als clochard in een dure wijk van de Franse hoofdstad. Marcus wil hem helpen en verkoopt het plan voor een productie aan louche geldschieters, die naar later blijkt, behoren tot de Russische maffia en de film gebruiken om geld wit te wassen, maar dan moet er natuurlijk ook verdiend worden. Zac gaat een scenario voor de film schrijven en krijgt assistentie van Daisy (Bruni-Tedeschi), een schone blom van twintig, met de ambities om het te maken op het witte doek. Het scenario vlot niet, iedereen liegt en bedriegt, geeft zich uit voor wat hij niet is en de financiers worden ongedurig. Ze verplichten de crew om ergens in Zuid-Afrika te gaan draaien en met resultaten terug te komen. Het scenario van Antoine Lacomblez en Chouraqui, die het vak leerde bij Claude Lelouch, grenst aan het ongeloofwaardige en heeft weinig ruimte geschapen voor de rol van Bracco. De enthousiaste en vaardige spelprestaties in de overigens zevende film van de regisseur compenseren dit echter voldoende. Een rolprent over het filmvak die in het rijtje thuishoort van OPENING NIGHT van John Cassavetes, OTTO E MEZZO van Federico Fellini of ALL ABOUT EVE van Joseph Mankiewicz, maar dan tot de lichtere soort behoort. Camerawerk van François Catonné.

credits

Regie:
Elie Chouraqui
Cast:
Lorraine Bracco, Julie Gayet, Christian Charmetant, Marc Lavoine, Marie Guillard, Marion Peterson, Michaël Cohen, Eric Veillard, Yvon Back, Malcolm Conrath, Anouk Aimée, Valeria Bruni Tedeschi, Sami Frey, Jean-Hugues Anglade
Scenario:
Antione Lacomblez, Elie Chouraqui
Productie:
Elie Chouraqui, Robert Benmussa, Philippe Guez
Camera:
François Catonné
Geluid:
François Musy, William Flageollet
Jaar:
1996
Alt. titels:
Menteurs, Les, Ciné-club de minuit: Les menteurs, The liars
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantische komedie, Film over Film
Landen:
Frankrijk, Zuid-Afrika

op televisie
0 uitzendingen

Les menteurs (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken