Duitsland/​Hongarije 1995. Drama van Ildikó Szabó. Met o.a. Dorottya Udvaros, Mariann Szalay, Laslo Galffi, György Cserhalmi en Zsolt Laszlo.

VPRO Cinema

Eniko (Eszenyi) heeft een hardhandige echtgenoot; Dorka (Udvaros) is verliefd op een jongen, waarvan ze de moeder zou kunnen zijn (tot groot ongenoegen van haar man) en Barbara (Szalay) heeft gewoon zat van haar artistieke vent. Het drietal treft elkaar en besluit mannen af te zweren en zich (in een zwembad) te bezatten, al gaat Eniko toch op zoek naar een minnaar (die ze vindt: een folk-singer, die een fantasy-vrouw aanbidt, die als twee druppels water op haar lijkt). Het probleem met Szabo`s anti-establishment annex meidenfilm is, dat er geen omlijnd scenario (van regisseuse Szabo) is en de kijker over de personages au fond niks te weten komt. Wie deze film over zich heen laat spoelen als een golf, komt van een koude douche thuis. Jammer. Het camerawerk van Peter Jankura en Tamas Sas is heel behoorlijk. Bekroond (Eszenyi en Cserna als Bela) met een prijs op het Hongaarse filmfestival, maar dat zegt niet veel, want dat was een thuiswedstrijd.

credits

Regie:
Ildikó Szabó
Cast:
Dorottya Udvaros, Mariann Szalay, Laslo Galffi, György Cserhalmi, Zsolt Laszlo, János Bán, Antal Cserna, Monika Németh, Jozsefiné Raffael, Géza Kaska, Lajos István Hajdu, Enikö Eszenyi
Scenario:
Ildikó Szabó
Productie:
István Kardos, Kornél Sipos
Muziek:
János Másik
Jaar:
1995
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Feministische film
Landen:
Duitsland, Hongarije

waar te zien

on demand

op televisie