Verenigde Staten 1995. Drama van Scott Kalvert. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Bruno Kirby, Lorraine Bracco, Ernie Hudson en Patrick McGraw.

VPRO Cinema

Debuterend regisseur Kalvert, die zijn ervaring opdeed met muziekvideo`s, heeft een poging gedaan om de autobiografie - inmiddels een cultroman - van Jim Carroll te verfilmen. DiCaprio, die beslist niet verstoken is van talent, speelt Jim Carroll, maar het is de vraag of zowel de afstandelijke regie als het oppervlakkige scenario hem recht doen. Als leerling aan het Newyorkse r.k. Saint Vitus college wordt hij lid van het basketball-team. Daar komt hij in aanraking met drugs en raakt vervolgens verslaafd aan de hero[KA3]ine, waardoor het met hem absoluut bergafwaarts gaat. De film bevat verwijzingen naar het Amerikaanse basketbal-gebeuren (teams, wedstrijden, enz.), dat Europese kijkers ontgaat, evenals het feit dat de film om commerci[KA3]ele redenen verplaatst is naar een tijdperk dat dichter bij ons (het premièrejaar) ligt.

credits

Regie:
Scott Kalvert
Cast:
Leonardo DiCaprio, Bruno Kirby, Lorraine Bracco, Ernie Hudson, Patrick McGraw, James Madio, Mark Wahlberg, Barton Heyman, Roy Cooper, Josh Mostel, Juliette Lewis, Michael Rapaport, Michael Imperioli
Scenario:
Bryan Golubuff
Productie:
Liz Heller, John Bard Manulis, Chris Blackwell
Camera:
David Phillips
Muziek:
Graeme Revell
Montage:
Dana Congdon
Jaar:
1995
Alt. titels:
Basketball Diaries, The, In den Straßen von New York
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie