Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Bob Clark. Met o.a. Charles Grodin, Kieran Culkin, Mary Steenburgen, Christian Culkin en Troy Evans.

VPRO Cinema

Een vervolg op de kerstfilm A CHRISTMAS STORY uit 1983, ook nu weer naar de romans van Jean Shepherd dat ze met regisseur Clark en Leigh Brown tot scenario bewerkte. Het verhaal speelt zich in de zomervakantie af. Het enigszins excentrieke gezin Parker begeeft zich wederom op oorlogspad. De tien-jarige Ralph (Kieran Culkin, het broertje van HOME ALONE-Macaulay) neemt het met zijn tol op tegen de bullebak uit de buurt en wordt en passant door zijn vader (Grodin) in de geheimzinnige rituelen van de mannenwereld (vissen op het meer!) ingewijd. Moeder (Steenburgen) leidt de protesten tegen reclamecampagne `afwassen- met- filmsterren` die door de plaatselijke bioscoop is georganiseerd. Vader neemt intussen ook gezwind de linkerburen (een voltallige en uiterst luidruchtige Hillbilly-gemeenschap) op de korrel. Nostalgische terugblik in sepia-bruine beelden (geschoten door Stephen M. Katz) op kleinburgerlijk-idyllische kindertijd in de Amerikaanse jaren 1930. Familiefilm, gebaseerd op de Shepherd`s boeken [KL]In God We Trust, All Others Pay Cash[KLE] en [KL]Wanda Hickey`s Night Of Golden Memories and Other Disasters[KLE].Gedraaid werd voor de buiten opnames in de stad Cleveland (Ohio), en het vissen op het meer nabij Wilmington North Carolina en de binnenopnames werden gemaakt in de Carolco Studio's, ook in Wilmington. Videotitel: IT RUNS IN THE FAMILY.

credits

Regie:
Bob Clark
Cast:
Charles Grodin, Kieran Culkin, Mary Steenburgen, Christian Culkin, Troy Evans, Al Mancini, Roy Brocksmith, Glenn Shadix, Barkley
Scenario:
Bob Clark, Leigh Brown, Jean Shepherd
Productie:
René Dupont, Rene Dupont
Camera:
Stephen M. Katz
Muziek:
Paul Zaza
Montage:
Stan Cole
Jaar:
1994
Alt. titels:
It Runs in the Family, Zur Hölle mit den Nachbarn, It Runs In The Family
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

My Summer Story (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken