Verenigde Staten 1993. Drama van Alan J. Levi. Met o.a. James Avery, George Clooney, Susan Ruttan, Andre Braugher en Fran Drescher.

VPRO Cinema

Snel gemaakte reconstructie van de bomaanslag door Islamitische terroristen op een van de twee torens van het immens hoge World Trade Center te New York op 26 februari 1993. Toen de balans was opgemaakt, bleken er zes doden te zijn en duizend gewonden. Het gebouw raakte enige tijd zonder stroom en er brak aardig wat paniek uit. Het proces, waarin heel wat bijzonderheden naar voren kwamen over de ware toedracht, werd vijf jaar later afgesloten, in 1998 - hoe kun je enkele maanden na de aanslag een accuraat inzicht geven in de gebeurtenissen? Zoveelste film naar een ware gebeurtenis, die niet meer biedt dan wat al lang al bekend is uit tv-journaals, reportages en artikelen in dagbladen en tijdschriften - voer voor de kabel-tv. Regisseur Levi draait alles, waaraan geld is te verdienen en hij is beslist niet incompetent, maar hij moet niet overdrijven. Scenario van Stephen Downing en Duane Poole. Camerawerk van Chuy Elizondo.

credits

Regie:
Alan J. Levi
Cast:
James Avery, George Clooney, Susan Ruttan, Andre Braugher, Fran Drescher, John Karlen, Scott Plank, Anne Marie Tesoriero
Scenario:
Stephen Downing
Productie:
Stepehen Downing, Robert M. Rolsky
Camera:
Chuy Elizondo
Muziek:
Jay Gruska
Jaar:
1993
Alt. titels:
Terror in The Towers, Terror in the towers
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen