Duitsland 1998. Drama van Hartmut Schoen. Met o.a. Jörg Schüttauf, Regula Grauwiller, Bruno Dalansky, Ulli Philipp en Markus Knüfken.

VPRO Cinema

Tina (Grauwiller) wordt verliefd op Josef (Schüttauf). Hij is een buitenbeentje, die een roestige platbodem met passagiersaccomodatie heeft gerestaureerd en nu als een soort 'Kapitein Kok' pleziervaarten organiseert op de schitterende Bodensee. Tina wil met Josef in het huwelijksbootje stappen, maar het groepje vrienden en vriendinnen, waartoe ze hoort en haar ouders denken dat haar echtverbintenis is gedoemd om op de klippen te lopen. De vriendenkring huurt Josefs boot af voor een feest. Ze willen de boel flink op stelten te zetten met de bedoeling dat Tina de hoop zal laten varen, maar in werkelijkheid valt hun gedoe in het water. Hoewel Josef uit de koers is geraakt, blijkt Tina veel van hem te houden en wordt het voor hen toch nog een behouden vaart. Zwijmerig melodrama met een wat slap scenario van regisseur Schoen, wat opgetrokken wordt door een enthousiaste rolverdeling. Hans-Jörg Allgeier stond achter de camera.

credits

Regie:
Hartmut Schoen
Cast:
Jörg Schüttauf, Regula Grauwiller, Bruno Dalansky, Ulli Philipp, Markus Knüfken, René Hofschneider, Jörg Witte, Elke Czischek
Productie:
Susan Schulte, Jürgen Venske, Ulrich Herrmann
Camera:
Hans-Jörg Allgeier
Muziek:
Matthias Frey
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Liebesfeuer (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken