Verenigd Koninkrijk 1997. Mysterie van Ben Bolt. Met o.a. Helen Baxendale, Annette Crosbie, Ian McDiarmid, Rosemary Leach en Phyllis Logan.

VPRO Cinema

De aantrekkelijke Cordelia Grey (Baxendale) is priv[KA1]edetective tegen wil en dank. Ze heeft de zaak van haar werkgever overgenomen nadat hij zich had omgebracht. Het bedrijfje steekt diep in de schulden en daarom neemt ze iedere opdracht, die ze krijgen kan aan. Edith Sparshott (Crosbie) is haar assistente. Haar eerste zaak is de vermeende zelfmoord van Mark, de zoon van professor Ronald Callender (McDiarmid) uit Cambridge, die zich opgehangen zou hebben. Ze steekt haar licht op bij Marks studievrienden Sophie (Bullus) en Davie (Warden). Het komt tot een spannende confrontatie met de dader, maar het duurt wel een tijdje voordat het zo ver is. Onderhoudende film naar het gelijknamige boek van de vermaarde mysterieschrijfster P.D. James, dat in het Nederlands verscheen onder de titel Geen werk voor een vrouw. Baxendale is goed gecast: kwetsbaar maar koppig; ze gelooft in gerechtigheid en is echt. Het scenario van dit verhaal dat men zou kunnen vergelijken met Agatha Christie's werk, is van Willam Humble. De tv-film werd oorspronkelijk drie delen uitgezonden, maar wordt soms bekort tot een uitzending in één deel van 100m, waardoor er meer tempo inzit. In 1981 door Christopher Petit als bioscoopfilm reeds eerder verfilmd, maar jammerlijk geflopt.

credits

Regie:
Ben Bolt
Cast:
Helen Baxendale, Annette Crosbie, Ian McDiarmid, Rosemary Leach, Phyllis Logan, Struan Rodger, Jeff Nuttall, Frank Middlemass, Andrew Clover, Saskia Mulder, Clare Bullus, Rick Warden, Bod Barrett, Joel Beckett, Ken Bones, Georgine Anderson, Oliver Montgomery, Allan Surtees, Pat Keen, Michael Hadley, Mark Heap, Barry Woolgar
Productie:
Colin Ludlow
Jaar:
1997
Alt. titels:
P.D. James' Unsuitable Job for a Woman, An, Unsuitable Job for a Woman, An, Last Embrace
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen