Verenigde Staten 1994. Sportfilm van Ron Shelton. Met o.a. Tommy Lee Jones, Robert Wuhl, Lolita Davidovich, Ned Bellamy en Lou Myers.

VPRO Cinema

In 23 jaar tijd (1905-1928) werd honkballer Cobb (Jones) een levende legende. Als hij vele jaren later zijn einde voelt naderen, nodigt hij sportjournalist Al Stump (Wuhl) uit om zijn biografie op te tekenen. Uiteraard wenst hij een mierzoet levensverhaal, waaruit zou blijken hoe goed en belangrijk hij was. Stump ontdekt een onaangenaam mens, die zowel lastig was in de sport als privé. De makers hebben hun best gedaan om de kijkers in spanning te houden of Al Stump de waarheid zou schrijven en hem zou afschilderen als een racistische, opgeblazen kikker, of de legende in tact gelaten zou hebben. Dankzij de uitstekende vertolking van Jones en Wuhl kan deze sportfilm ook de gemiddelde Europese kijker boeien. Shelton baseerde zijn scenario op Cobb: A Biography van Al Stump.

credits

Regie:
Ron Shelton
Cast:
Tommy Lee Jones, Robert Wuhl, Lolita Davidovich, Ned Bellamy, Lou Myers, Bradley Whitford, Stephen Mendillo, Eloy Casados, William Utay, J. Kenneth Campbell, Tommy Bush
Scenario:
Ron Shelton
Productie:
David Lester
Camera:
Russell Boyd
Muziek:
Elliott Goldenthal
Jaar:
1994
Genres:
Sportfilm, Biografie, Drama
Trefwoorden:
Honkbal
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cobb (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken