Canada/Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Robert Tinnell. Met o.a. Johnny Morina, Malcom McDowell, Michael Ironside, Maggie Castle en Christopher Olscamp.

VPRO Cinema

Vrije variatie op het klassieke verhaal over het zwaard [KL]Excalibur[KLE], uit de reeks over Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. De elf-jarige Alex (Morina) vindt in het bos het vermaarde slagwapen, dat in een rots prijkt. Als hij het aanraakt, ziet hij Merlijn de Tovenaar (McDowell), die hem zegt dat hij nu over magische krachten beschikt. Hij maakt er misbruik van en de magische krachten verdwijnen. Gelukkig kan hij bij een gijzeling bewijzen dat hij toch over moed beschikt en zijn hart op de juiste plaats heeft. Alex heeft er dan weer iets bijgeleerd dat hem nog zal heugen. Datzelfde mag gehoopt worden van de jonge kijkersschare, die dit eenvoudige, voorspelbare avontuur best boeiend vindt. Scenario van David Sherman naar het verhaal van Robert Tinnell. Camerawerk van Roxanne di Santo.

credits

Regie:
Robert Tinnell
Cast:
Johnny Morina, Malcom McDowell, Michael Ironside, Maggie Castle, Christopher Olscamp, Justin Borntraeger, Billy Coyle, Peter Aykroyd, Melanie Goudreau, James Rae, Jamieson Boulanger, Roc LaFortune, Rene Simard, Melissa Altro, Barbara Jones
Scenario:
David Sherman
Camera:
Roxanne di Santo
Muziek:
Normand Corbeil
Jaar:
1995
Alt. titels:
Alex und das Zauberschwert
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Kids of the Round Table (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken