Duitsland/Frankrijk/Italiƫ 1997. Familiefilm van Stefano Reali. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Raoul Bava, Maria Grazia Cucinotta, Anja Kruse en Billy Dee Williams.

VPRO Cinema

Het verhaal van de drie koningen in onderhoudende spektakelstijl en met een knipoog: vier koningen! Izira (Cucinotta) de jonge vrouw van imker Alazar (Bova) staat op het punt te bevallen. Alazar moet haar echter in de steek laten om een zwerm bijen die weggevlogen zijn, weer terug te loodsen naar hun korven. Onderweg komt hij Melchior (Ceccaldi) tegen, die zegt de koning van Palmira te zijn, maar Alazar gelooft hem niet. Alazar geeft de hoop op om zijn bijen terug te vinden en ontmoet als hij huiswaarts keert, koning Balthazar (Fuchsberger) en koning Kaspar (Williams). Hij behoedt ze voor een overval door rovers, die het voorzien hadden op de geschenken die ze voor de Messias bij zich hebben. Weer wat later bevrijdt hij Kaspar uit de vangnetten van de Zwarte Weduwe (Kruse), die Kaspar bedwelmd had met wijn. Tenslotte gaan ze met zijn vieren op weg naar Bethlehem. Redelijk gespeelde en kleurrijk gebrachte bijbelvertelling, die enigszins zucht onder de meertaligheid van de Europese coproductie. Het scenario is van Enrico Medioli en de muziek is van niemand minder dan Ennio Morricone. Achter de camera stond Gianni Mammolotti.

credits

Regie:
Stefano Reali
Cast:
Joachim Fuchsberger, Raoul Bava, Maria Grazia Cucinotta, Anja Kruse, Billy Dee Williams, Daniel Ceccaldi, Luise Deschauer, Wilfried Baasner, Rita Del Piano, Giorgio Tirabassi, Riccardo Salerno, Bruno Bilotta, Alberto Molinari, Mario Perrotta
Scenario:
Enrico Medioli
Camera:
Gianni Mammolotti
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1997
Alt. titels:
Quatro re, Il
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kerstfilm, Bijbelse film
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Il quatro re (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken