Verenigde Staten 1995. Drama van Armand Mastroianni. Met o.a. Nastassja Kinski, Rupert Penry-Jones, Jon Tenney, Tim DeKay en Julie Cox.

VPRO Cinema

Berlijn 1934. Ariana, de dochter van een rijke familie, ziet dat alles om haar heen verscheurd wordt door de naderende oorlog. Haar vader voelt een en ander tijdig aankomen en uit voorzorg brengt hij zijn zoon naar het veilige Zwitserland. Ariana is de volgende die hij een ander onderkomen wil geven, maar op weg naar huis wordt hij vermoord. Ariana blijft vervolgens alleen achter en trouwt met een Duitse soldaat. Wanneer ook hij ten prooi valt aan een verschrikkelijke oorlog, blijft Ariana zwanger achter. Ze vertrekt naar New York, waar ze een nieuw leven begint. De enige tastbare herinnering die ze nog heeft, is de ring van haar moeder. Ariana koestert de wens om haar verloren broer weer terug te zien. Zal dit ooit gebeuren?

credits

Regie:
Armand Mastroianni
Cast:
Nastassja Kinski, Rupert Penry-Jones, Jon Tenney, Tim DeKay, Julie Cox, Carsten Norgaard, Michael York, Linda Lavin, Alessandro Nivola, Leslie Caron
Scenario:
Nancy Sackett
Muziek:
Michel Legrand
Jaar:
1995
Alt. titels:
Ring, The, Ring aus Stein, Der, Anneau de Cassandra, L'
Genres:
Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Kroniek, Oorlogsfilm, Serie, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Danielle Steel's The Ring (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken