Duitsland 1995. Drama van Karola Hattop. Met o.a. Silke Matthias, Andrej Jautze, Tobias Hoesl, Julia Schmalbrock en Horst Janson.

VPRO Cinema

Christian Nossmann (Hoesl) is makelaar in onroerend goed. Zijn Vrouw Anke (Matthias) heeft hem geholpen de zaak op te bouwen en heeft daardoor haar eigen ambities laten varen. Als de zaken behoorlijk lopen, heeft zij zich ontwikkeld tot een niet onverdienstelijke amateurschilderes. Door een tentoonstelling van haar werk krijgt ze onverwacht veel succes, terwijl Christian juist in een persoonlijke en zakelijke crisis terecht komt. Zonder het in de gaten te hebben verwaarloost Anke haar gezin en stuurt aan op een echtscheiding. Zoontje Daniel (Jautze) wil het huwelijk van zijn ouders redden en hij denkt dat een langere afwezigheid resulteert in een zoektocht, die zijn ouders met een gemeenschappelijk doel weer bijeen zal brengen. Hij verstopt zich in een hol, zonder te bemerken dat er gevaar bestaat voor instorting. Een noodweer breekt los en Daniel krijgt meer dan hij gehoopt had. Regisseuse Hattop heeft naam gemaakt met de kinderfilm en haar tv-werk neigt sterk in die richting, zo ook deze film, waarvoor zij het scenario schreef naar een idee Klaus Fröba. Horst Zeidler deed het camerawerk.

credits

Regie:
Karola Hattop
Cast:
Silke Matthias, Andrej Jautze, Tobias Hoesl, Julia Schmalbrock, Horst Janson, Andréa L'Arronge, Andrea Solter, Andrea Gieschen
Muziek:
Bruno Bernbach
Jaar:
1995
Alt. titels:
Dann hau ich eben ab
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Familiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

...dann hau ich eben ab (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken