Duitsland 1998. Drama van Thomas Bohn. Met o.a. Horst Buchholz, Floriane Daniel, Gila von Weitershausen, Fabian Harloff en Peter Gavajda.

VPRO Cinema

Wolfhart Perl (Buchholz), Wolf voor intimi, is in de zestig. Zijn vrouw Uschi (Von Weitershausen) is een jaar of wat jonger. Wolf is een gerespecteerd journalist, auteur van bestsellers, tv- presentator en last but not least hoogleraar in de journalistiek. Op het feest ter ere van zijn veertig-jarige ambtsjubileum leert hij de veel jongere Verena Rothemund (Daniel) kennen. Ze is eind twintig, heeft ambitie om toneelspeelster te worden, ze is slank, heeft een open, wat grof gezicht en kort blond haar. Het is liefde op het eerste gezicht en het is wederzijds. Het is meer dan een vluchtige affaire. Uschi merkt het en als haar geduld ten lange leste op is, zet zij Wolf voor het blok: Verena of haar. Wolf kiest eieren voor zijn geld en laat, al kost het hem zwaar, Verena vallen. Dan belt Verena hem op. Wolf valt voor haar en laat Uschi zitten, waardoor hij het contact met zijn twee volwassen kinderen verliest. Uschi gaat naar hun zoon in Amerika. Wolf en Verena merken dat hun verhouding door de kringen waarin zij verkeren niet wordt aanvaard, o.a. vanwege het leeftijdsverschil. Verena wil stappen en Wolf wil rust. Het komt steeds vaker tot botsingen, waardoor Wolf tenslotte alleen achterblijft. Hij hoopt op een verlossing van zijn grote eenzaamheid. Nam hij een fatale beslissing? Interessant drama naar een goed scenario van de veertig-jarige Bettina Heyne, vaardig gespeeld door de hoofdrollen, goed gecast en geregisseerd. Het camerawerk is van Rainer Gutjahr.

credits

Regie:
Thomas Bohn
Cast:
Horst Buchholz, Floriane Daniel, Gila von Weitershausen, Fabian Harloff, Peter Gavajda, Edda Pastor, Sascha Laura Soydan, Oana Solomonescu, Frank Röth, Ulrike Folkerts
Productie:
Holger Heinßen, Doris J. Heinze
Camera:
Rainer Gutjahr
Muziek:
Hans Franek
Jaar:
1998
Alt. titels:
Kleine Unterschied, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der kleine Unterschied (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken