Verenigde Staten 1993. Thriller van Paul Haggis. Met o.a. Balthazar Getty, Carla Gugino, Jan Niklas, Hugh O'Conor en Jason Kristofer.

VPRO Cinema

Letland rond 1960. Alexi (Getty) krijgt via zijn oom wat rock `n` roll-plaatjes. Hij is gek van rock, maar in Rusland is dat verboden. Met een vriend gaat hij ze kopiëren en verkopen. Het wordt een eclatant succes, maar ondertussen zit de KGB achter hem aan. Hij wordt verliefd op Valentina (Cugino), de dochter van een hooggeplaatste functionaris. Ze studeert aan het conservatorium, ze geeft haar studie op en het jonge stel smeert hem naar Noorwegen. Het scenario van regisseur Haggis en Michael Maurer geeft een beeld van de voormalige Sovjetrepubliek dat niet erg diep graaft. Het spel is enthousiast en de film is daardoor onderhoudend, maar wie hem overslaat, mist niks. Het camerawerk was in handen van Vernon Layton. De film lag enige tijd op de plank voordat hij in het circuit belandde.

credits

Regie:
Paul Haggis
Cast:
Balthazar Getty, Carla Gugino, Jan Niklas, Hugh O'Conor, Jason Kristofer, Colin Buchanan, Donald Sutherland, Armin Mueller-Stahl
Scenario:
Paul Haggis, Michael Maurer
Productie:
Nicolas Stiliadis
Camera:
Vernon Layton
Muziek:
Peter Breiner
Montage:
Nick Rotundo
Jaar:
1993
Genres:
Thriller, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Red Hot (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken