Duitsland 1954. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Luise Ullrich, Hans Söhnker, Karin Dor, Hans Leibelt en Ernst Schröder.

VPRO Cinema

Dr. Otto is klasseleraar van de eindexamenklas. Hij heeft ernstige hartklachten. Martin Bruck (B[KA3]osiger) is een onbehouwen puber, die geen blad voor zijn mond neemt en zich naar de geldende fatsoensnormen behoorlijk kan misdragen. Dr. Otto bezwijkt aan een hartaanval en Martin krijgt de schuld. Het schoolbestuur en de oudercommissie willen Martin uitsluiten, maar Dr. Otto`s opvolger, de bevallige jonge Helma Krauss (Ullrich) staat erop dat Martin blijft; bovendien belooft zij aan het schoolhoofd Dr. Clausen (S[KA3]ohnker) dat iedereen het eindexamen zal halen. Al stelt Martin haar op de proef met een ernstig incident (hij was dronken op de fiets en vocht met een medeleerling), ze slagen allemaal. De moderne Helma heeft haar beproeving uit de titel doorstaan; bovendien blijken zowel Dr. Otto als Martin het slachtoffer geweest te zijn van een en dezelfde afperster. Belachelijke film met hypocriete moraal uit de begin jaren 1950, geveld door het kronkelige scenario van Gerda Corbett en Margarete Hohoff. De spelpresaties staan in het kader van deze preek en zijn daarom oninteressant voor het nageslacht. Camerawerk van Werner Krien.

credits

Regie:
Rudolf Jugert
Cast:
Luise Ullrich, Hans Söhnker, Karin Dor, Hans Leibelt, Ernst Schröder, Ernst Waldow, Werner Stock, Irina Garden, Paul Bösiger
Productie:
Luggi Waldleitner
Camera:
Werner Krien
Muziek:
Friedrich Meyer
Jaar:
1954
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ihre Große Prüfung (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken