Polen 1997. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Anna Wielgucka, Anna Mucha, Anna Powierza, Stanislaw Celinska en Jan Janga-Tomaszewski.

VPRO Cinema

De vreselijk verlegen, 15-jarige Marysia heeft moeite zich aan haar nieuwe omgeving aan te passen nadat haar ouders naar een grote stad zijn verhuisd. Dat verandert wanneer ze vriendschap sluit met haar eigenwijze, artistieke klasgenoot Kaisa. Verfilming van de gelijknamige roman van Tomek Tryzna werd tijdens het afgelopen festival van Berlijn buiten competitie vertoond. Het emotionele Miss Nobody betekende een breuk met Wajda´s eerdere, uitgesproken politieke films. Dat wil overigens niet zeggen dat hij met deze film geen boodschap te verkondigen heeft. 'Naar mijn mening zijn films over emoties de meest geschikte manier om verzet te bieden tegen het alsmaar toenemende geweld en de erotiek op het scherm,' zei hij in Berlijn over zijn nieuwste film.

credits

Regie:
Andrzej Wajda
Cast:
Anna Wielgucka, Anna Mucha, Anna Powierza, Stanislaw Celinska, Jan Janga-Tomaszewski, Malgorzata Potocka, Leszek Teleszynski, Malgorzata Pieczynska, Anna Romantowska, Adam Siemion
Productie:
Janusz Morgenstern
Muziek:
Andrzej Korzynski
Jaar:
1997
Alt. titels:
Frèulein Niemand
Genres:
Drama, Horror
Trefwoorden:
Levenservaring, Psychologisch drama, Occultisme, Televisiefilm
Landen:
Polen

op televisie
0 uitzendingen

Panna nikt (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken