Duitsland 1994. Oorlogsfilm van Tom Toelle. Met o.a. Ulli Philipp, Matthias Habich, Katja Riemann, Heino Ferch en Suzanne von Borsody.

VPRO Cinema

In mei 1945 is ook in K[KA3]onigsbruck (in Duitsland) de oorlog voorbij, maar voor de inwoners ervan breken verwarrende tijden aan: afrekeningen, zwarte handel en boze herinneringen die men beter maar niet kan hebben. Anna Mahlmann (Philipp) verloor haar man in de oorlog en staat er met haar dochtertje Betty (Brendler) alleen voor. Geleidelijk aan wennen ze aan de Amerikaanse bezetting. Anna probeert als naaister aan de kost te komen maar heeft het moeilijk. De kleine geschenkjes van de zwarte G.I. George (Ramsey) zijn dan ook meer dan welkom. Tussen George en Betty groeit een romance, die geheim moet blijven. De problemen komen in een stroomversnelling wanneer George de MP achter zich aan krijgt. Interessante, lange tv-film, die meestal in drie delen wordt uitgezonden, met een scenario van Peter Märthesheimer, Pea Fröhlich en regisseur Toelle, die op realistische wijze de 'bevrijding' laat zien door Duitse ogen. Camerawerk van Ingo Hamer.

credits

Regie:
Tom Toelle
Cast:
Ulli Philipp, Matthias Habich, Katja Riemann, Heino Ferch, Suzanne von Borsody, Mathias Gnädinger, Peter Ehrlich, David Ramsey, Julia Brendler, Francis Fulton-Smith, Fabian Busch, Juliane Kosarev, Elsa Grubbe-Deister, Marita Breuer
Camera:
Ingo Hamer
Muziek:
Nikolaus Glowna
Jaar:
1994
Genres:
Oorlogsfilm, Historische film
Trefwoorden:
Oorlogsfilm, Serie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Deutschlandlied (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken