Duitsland 1995. Drama van Helmut Förnbacher. Met o.a. Katja Woywood, Christopher Barker, Hellmut Lange, Philipp Moog en Kristina Nel.

VPRO Cinema

De leuke Trixi (Woywood) krijgt omdat ze haar eindexamen gehaald heeft van haar ouders een snoepreisje aangeboden naar Canada. Ze mag logeren in een eenvoudig hotel (een lodge) in een national park, een beschermd natuurgebied, waar ze kennis maakt met een onbehouwen natuurliefhebber van haar eigen leeftijd, Bob (Barker). Als die erachter komt dat de neergestreken touroperator J[KA3]urgen Bauer (Giefer) van de lodge een groot hotel voor massatoerisme wil maken, 'ontvoert' Bob Trixi om af te dwingen dat de plannen gestaakt worden. Trixi maakt op die manier 'kennis' met de ruige natuur als ze alleen in een eenzame berghut zit, waar moeder beer met haar jongen rondscharrelt. Het scenario van Brigitte Blobel loopt niet over van oorspronkelijkheid en regisseur Förnbacher, die zelf Ranger Mac Dillon speelt, maakt er een familie-onderonsje van, want Sandra speelt Jessica. Het camerawerk is van Hartwig Strobel. Het is beslist niets bijzonders en zeker niet opwindend.

credits

Regie:
Helmut Förnbacher
Cast:
Katja Woywood, Christopher Barker, Hellmut Lange, Philipp Moog, Kristina Nel, Sandra Förnbacher, Moritz Gentsch, Helmut Förnbacher, Patricia Netzer
Camera:
Hartwig Strobel
Muziek:
Robert Schulte-Hemming
Jaar:
1995
Alt. titels:
Unvergeßliches Wochenende ... in Kanada, Ein
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Natuurbescherming
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen