Verenigd Koninkrijk/Japan/Australië 1993. Thriller van Ian Barry. Met o.a. Brooke Shields, Masaya Kato, Linda Cropper, Craig Pearce en Malcolm Kennard.

VPRO Cinema

Na de dood van haar man blijft Kate (Shields) zitten met een groot liquiditeitstekort op het reclamebureau, waarvan zij medeaandeelhoudster is. Ze werkt er echter als employee. Dit financi[KA3]ele gat is o.a. ontstaan door het luxueuze leventje dat ze met haar man leidde. Ze komt in moeilijkheden als ze wordt afgetroefd door haar vriendin en ex-collega Vivian (Cropper), die ook aandelen heeft. Ze voelt zich verraden. Ze vindt troost en liefde bij Mitsuru (Kato), een Japanse computerdeskundige, die in het appartement naast haar komt wonen. Vivian wordt op beestachtige wijze vermoord en Kate begint bange vermoedens te krijgen dat Mitsuru hierin de hand gehad moet hebben en dat hij een gevaarlijke psychopaat is. Goedgemaakte thriller die eigenlijk niets nieuws te bieden heeft. Het einde is nog al bloedig. Shields, terug van weggeweest, had wel een origineler scenario verdiend dan dit van Tony Morphett. Onopvallende fotografie van Martin McGrath.

credits

Regie:
Ian Barry
Cast:
Brooke Shields, Masaya Kato, Linda Cropper, Craig Pearce, Malcolm Kennard, Russell Newman, Patrick Thompson, Miki Oikawa, Joy Smithers, Toula Tzoras, Tony Patridge, Barry Langrishe, David Baldwin
Productie:
Chris Brown, Hiruoki Ikeda, John Sexton
Muziek:
Roger Mason
Jaar:
1993
Alt. titels:
Mit dem Lächeln eines Feindes
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Japan, Australië

op televisie
0 uitzendingen

Seventh Floor (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken