Duitsland 1996. Familiefilm van Frank Schleinstein. Met o.a. Tom Renneberg, Thomas Braungardt, Laura Schaad, Anja Hildebrand en Max Riedel.

VPRO Cinema

Het eiland uit de titel is een stuk beschermd natuurgebied in Noord-Duitsland, dat deel uitmaakt van de Oostzeekust, in de voormalige DDR. Een mysterieuze brand in de ru[KA3]ine van een oude vesting, waarbij de dorpsgek Gustav (Manz) om het leven kwam, is de aanleiding dat Mark (Renneberg), de zoon van een visser, en zijn kameraden het gebied betreden. Ze willen het geheim onthullen van de plaats waar een moord op een Poolse dwangarbeider gepleegd was door een graaf, die in 1944 op de vlucht was voor de Sovjetlegers die kwamen opgerukt. Hoewel het een tamelijk Duitse geschiedenis is, zullen jonge kijkers het allemaal best spannend vinden om te zien met welke vindingrijkheid de amateurspeurneuzen oude kranten en documenten doorploegen om de waarheid te achterhalen. Achter de camera stond Martin Schlesinger.

credits

Regie:
Frank Schleinstein
Cast:
Tom Renneberg, Thomas Braungardt, Laura Schaad, Anja Hildebrand, Max Riedel, Benjamin Quaiser, Jonathan Dominique Feurich, Horst Lebinsky, Ruth Glöss, Wolfgang Greese, Christine Harbort, Herbert Manz, Jörg Panknin, Heide Welskopf, Michael Rasmussen, Claus Jurichs, Thomas Braungart
Camera:
Martin Schlesinger
Jaar:
1996
Alt. titels:
Geheimnis der Kormoraninsel, Das
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Mysterie, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen