Duitsland/Oostenrijk 1997. Drama van Franz Xaver Bogner. Met o.a. Tobias Moretti, Heio von Stetten, Erwin Steinhauer, Michael Mendl en Hannes Thannheiser.

VPRO Cinema

Hoe rond 1825 het eeuwige lied `Stille Nacht, heilige Nacht` ontstond. De jonge hulp-pastoor Joseph Mohr moet in Oberndorf aan de Salzbach dolende schapen terugbrengen tot de schare en raakt daarbij betrokken bij een sociale strijd tussen rijk en arm. Centraal staat veerman Hans Schlagerer (Mendl) die zich brodeloos ziet worden door de komst van de spoorweg die gefinancierd wordt door Johann Burgschwaiger (Hube), een steenrijke koopman. Joseph, de jonge herdershond kiest de zijde van de schippers in weerwil van zijn directe meerdere, pastoor N[KA3]ostler (Steinhauer). Dit alles is keurig verpakt in een formule-Heimatfilm, die gedraaid werd op diverse idyllisch aandoende locaties in Oostenrijk: Matrei in Oost-Tirol, Gm[KA3]und in het Maltatal (Kärnten) en Waidhofen aan de Ybbs in Neder-Oostenrijk. Componisten Hans Jürgen Buchner en Haindling, die het lied weer op toon gezet hebben voor de tegenwoordige tijd spelen een klein rolletje. Liefhebbers van deze Alpenrepubliek kunnen hun hart ophalen aan de fotografie van Frank Brühne, maar behalve de toeristische plaatjes is het verder niet bepaald opwindend.

credits

Regie:
Franz Xaver Bogner
Cast:
Tobias Moretti, Heio von Stetten, Erwin Steinhauer, Michael Mendl, Hannes Thannheiser, Jörg Hube, Karl Merkatz, Norman Schenk, Bernadette Herrwagen, Aaron Karl, Krista Posch, Andrea Eckert, Paul Fassnacht, Christine Mayn, Hans Jürgen Buchner, Haindling
Productie:
Arno Ortmair, Peter Pochlatko, Kathrin Zechner, Alexander Vedernjak, Peter Werner
Muziek:
Hans Jürgen Buchner, Haindling
Jaar:
1997
Alt. titels:
Ewige Lied, Das
Genres:
Drama, Muziek, Familiefilm
Trefwoorden:
Kerstfilm, Popmuziek, Heimatfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Das ewige Lied (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken