Frankrijk 1997. Komedie van Stéphane Clavier. Met o.a. François Cluzet, Philippine Leroy-Beaulieu, Emma de Caunes, Éric Caravaca en Jean-Paul Muel.

VPRO Cinema

`De Franse spoorwegen - ja, dat kan`; of: hoe kom je aan vijftig miljoen Franse Francs als je werkloos bent. Jules (Cluzet in een prima rol) is op de keien gezet door de Franse spoorwegen. Hij neemt de passagiers in gijzeling van een trein die een Parijze voorstad verbindt met het centrum, omdat hij response wil van de Minister van Verkeer, die zeventien brieven van hem onbeantwoord liet. In de lange nacht die de gijzeling duurt, ontstaan er banden van medeplichtigheid en amoureuze betrekkingen tussen inzittenden van de treinwagon en het eindigt met een onverwachte ontknoping in de finale. Het regiedebuut van Clavier, de broer van de andere, is een aardige en levendig gemonteerde komedie, die adequaat ondersteund wordt door de muziek van Michel Hardy. Enkele zwakheden in de film worden ruimschoots goed gemaakt door het enthouisiasme van de rolverdeling, in bijzonder de frisse en verleidelijke De Caunes.

credits

Regie:
Stéphane Clavier
Cast:
François Cluzet, Philippine Leroy-Beaulieu, Emma de Caunes, Éric Caravaca, Jean-Paul Muel, Brigitte Chamarande, Annie Grégorio, Raphaëline Goupilleau
Productie:
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Muziek:
Michel Hardy
Jaar:
1997
Alt. titels:
Voie est libre, la
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La voie est libre (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken