Duitsland 1996. Drama van Dagmar Hirtz. Met o.a. Charlotte Schwab, Ann-Kathrin Kramer, Peter Lerchbaumer, Leander Haußmann en Ezard Haußmann.

VPRO Cinema

Katharina (Schwab), getrouwd en moeder, is een werkende vrouw met een senior positie in een bedrijf. Ze is echter een beetje vastgeroest. Haar man Jens (Lerchbaumer) doceert aan de universiteit en flirt af toe met de jonge studentes, maar Katharina kan dat allemaal wel de baas. Op haar werk komt de veel jongere Maren (Kramer) in dienst en Katharina heeft al heel snel door dat men van plan is Maren boven haar te plaatsen. Katharina ontdekt dat Maren haar vorige werkgever op het randje van het faillissement heeft gebracht met een verkeerde inschatting van de positie van het bedrijf en dat zij lesbisch is. Maren is een kwetsbaar wezentje en ze is plotseling veel minder een concurrente dan Katharina gevreesd had. Ze besluit met Maren samen te werken en ze slagen erin een project voor de firma van de grond te tillen, maar dan ontdekt Jens dat er meer tussen die twee vrouwen gaande is dan hij bevroed had. Hij is jaloers en zet de herovering in. Boeiend driehoeksdrama met gedegen spel van de hoofdrollen. Het scenario is van Laila Stieler en het camerawerk is van Axel Block.

credits

Regie:
Dagmar Hirtz
Cast:
Charlotte Schwab, Ann-Kathrin Kramer, Peter Lerchbaumer, Leander Haußmann, Ezard Haußmann, Anna Böttcher, Franziska Brekenfelder, Christian Blümel
Scenario:
Laila Stieler
Muziek:
Dieter Schleip
Jaar:
1996
Alt. titels:
Konkurrentin, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Konkurrentin (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken